Minulla olis tarkoitus opetella tekemään leipää ilman leivinhiivaa ja mahdollisimman vähän vehnää, ohraa ja ruista, siinäpä haastetta. Tässäpä ensimmäinen niistä monesta tulevasta. Valmistin tattarijauhoista juuren joka oli 4 päivää vanha. Jatkoin leivän tekoa lisäämällä vettä, suolaa, siirappia, tattari- ja riisijauhoja. Nostattelin nelisen tuntia ja totesin ettei juuri ollut ehkä ihan onnistunut. Laitoin toisen leivän sellaisenaan uuniin tunnin seisotuksen jälkeen mutta toiseen leipään lisäsin 1 tl leivinjauhetta ( ei ollut kaapissa soodaa). Sitten vain leivät paistumaan varmaankin tunniksi. Leivinjauhe pelasti toisen leivän toinen olikin aika tinttua mutta maku oli kummassakin ihan hyvä mutta koskapa lämmin leipä pahaa olisi ?

Nyt onkin sitten ruistaikina juuri tekeytymässä ja leipomaan pääsenkin ehkä jo huomenna.