Olin onnekas ja pääsin mukaan Confetin suklaatestiryhmään kokeilemaan Chocolate Worldin tuotteita.

Sain testattavaksi kruunumuotin , suklaaraapan , maitosuklaata ja suklaan temperointiohje ( en ennen tehnyt mutta nyt kokeilin). Siispä sormet syyhyten kokeilemaan.

Lämmitin maitosuklaan  ( noin 150 g) ensin 45 asteseksi sitten jäähdytin kylmä vesihauteessa 27 asteiseksi ja sitten taas lämmitin 30 asteiseksi. Täytin vuoankolot suklaalla ja kaadoin ylimääräiset pois. Jätin hetkeksi valumaan ylösalaisin ja tällä kertaa täytin puoliksi jähmettyneet kuoret täytteellä. Kannattaa käydä kurkkaamassa nämä ohjeet.

 

Täyte : keihautin sokeroitua maitotiivistettä kattilassa koko ajan sekoittaen ja silti se meinasi palaa pohjaa ,lisäsin 50 g voita sekoittelin sen sulaksi ja kaadoin ( siivilän läpi) sen pilkottujen Milk Way ( 100g) päälle, lisäsin ½ dl tummaa bagardia ( kuvittelen että alkoholi lisää säilyvyyttä mutta maistuuhan se hyvältäkin) sekä ripauksen suolaa sekä pikakahvijauhetta ja sekoitin sauvasekoittemella tasaiseksi. Jäähdytin ja laitoin pursotinpussiin ja täytin kruunut.  Tästä määrästä riittää kahteenkin muotilliseen suklaita. Laitoin muotin jähmettymään jääkaappiin.

Lämmitin ylimääräisen suklaa ja lisäsin sitä noin 50 g ja temperoin sen uudestaan ja 'suljin'suklaa. Kylmään jähmettymään ( laitoin hetkeksi pakkaseen joka ei lienee suositeltavaa ) kopautus päytään ja valmista tuli.

Yhteenveto ;

Muotti mielestäni tosi hyvä , koloset tarpeeksi lähellä toisiaan että on helppo vedellä ylimääriset roiskeet pois, mukan tullut raappa oli kuin mitoitettu muottiin ja mallivalikoimakin laaja , taidan seuraavaksi hankkia patukkamallin se jotenkin kiehtoo .

Raappa tukeva ja sen käyttö vaatii harjoitusta ja löytänee käyttö suklaamaailmankin ulkopuolelta ,kestää varmasti ikuisesti .

Maitosuklaa ( ikuinen sinisen suklaan ystävä) maistui valmiissa tekeleissä huomattavasti paremmalta kuin pelkästään, maku oli tyypillinen hyville ulkolaisille konvehdeille, hyvä muttei täydellinen minun nirsoon makuun joka vertaa kaikkia maitosuklaita siniseen silti suosittelen. 

EDIT Testiraati sanoin maitosuklaasta että se oli suussa sulavaa ja siitä jäi hyvä maku suuhun .

Suklaista tuli makeita ja reilun kokoisia maistuisi varmasti hyvältä aterian päätteksi vahvan kahvin kanssa vaikkapa  alkuperäiskahvin Papau Uusi Guinean .

KIITOS CONFETTI !