I dl puolukkamehua

1 rkl hunajaa

1 dl kuohukermaa

200g valkoistasuklaata

25-50 g voita

suklaata kuorrutamiseen 200 g ->

Keitä mehua ja hunajaa niin että siitä jää vain puolet lisää kerma ja kiehauta kunnolla. ( Jos haluat ' tiukkaa' täytettä voit tässä vaiheessa lisätä yhden liotetun liivatelehden) Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa , kun suklaa on sulaa lisää huoneenlämpöinen voi nokareina. Varsinkin kun tekee valkoisesta suklaasta kannattaa olla varovinen sekittamisen kanssa, liikaa sekoittaessa rasva saattaa erottua.  Jäähdytä huoneen lämmössä .

*Muotoile ja kasta suklaaseen *tai pursota täyte muotteihin siis muotti on sivelty suklaalla ja jäähdytetty sen jälkeen täyttö ja jäähdytys ja vielä suklaa päälle ja pakkaseen niin lähtee muotista irti *tai voit tehdä niin kuin minä nämä suklaat täytin muotin sulalla suklaalla ja pursotin täytteen suklaan 'sisälle' pakkaseen ja kopautus muotista irti, pikkasen tuli täytteet näkyviin mutta pysyi sisällä kun täytteessä oli liivatetta. 

Tässäpä tämä sitten ohje on jota kaipailtiin ( jos tästä jotain selvää saa) tämmöinen perusohje joka toimii eri suklailla ja maku-aineilla vain mielikuvitus rajana.