Pidin pieni muotoisen suklaa kurssin. Ensin jutusteltiin raakasuklaasta ja sen jälkeen valmistettiin sitä. Kun raakasuklaa oli pakastimessa jähmettymässä maisteltiin kolmea eri kahvia sekä tekemääni konvehtia ja jälkiruoaksi maisteltiin sitten raakasuklaita. Tässä ohjeet kursilla tehtyihin suklaisiin.

A Suklaa kaakaovoista

125g kaakaovoita
2 rkl kotimaista luomuhunajaa
5 rkl raakaa kaakaojauhetta
3 rkl lucuma-jauhetta
2 rkl maca-jauhetta
ripaus suolaa

*ohje

 

B Suklaa kookosöljystä

1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 1/2 dl tummaa (raaka) kaakaojauhetta
2 dl pähkinöitä/hedelmiä/marjoja (kuivattuja)
2 rkl luomuhunajaa
ripaus suolaa

*ohje


 

C Suklaa kaakaomassasta

150g kaakaomassaa
150g kaakaovoita
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa

kaakaonibsejä

murukahvia

*ohje

*ohje sulata rasvat lämminvesihauteessa ( muista että lämpötila ei saa nousta yli +45 astetta), voit temperotoida suklaan ensin lämpötila + 40 sitte + 27 ja lopuksi + 30 astetta, lisää jauheet , makeutus ja sekoita tasaseksi voit käyttää apuna sauvasekotinta lopuksi sattumat sekaan. Kaada muotteihin jä koveta vaikka pakkasessa puoli tuntia. Muista säilyttää valmis suklaa jääkaapissa sulamisen estämiseksi. Hunajan asemesta voit käyttää myös muita makeita aineita. Ohjeet mukaeltu raakasuklaa.com

Tavallisten konvehtien ohjeet.

Kardemumma-kinuski pähkinäsuklaa kuoressa

1 Tee kuoret pistaasisuklaasta

Keitä täyte 1 dl vispikermaa, ½ dl sokeria, ½ dl fariinisokeria, ripaus kardemummaa. Kun kinuski on sopivan jämäkkää otta kattila pois liedeltä lisää pari palaa valkosuklaata ja ripaus suolaa. Täytä kuoret jäähtyneellä täytteellä ja sulje kuoret suklaalla.

2 Katajasuklaa

tee kuoret valkosuklaasta.

Kiehauta 1 dl vispikermaa pala vanilijatankoa ja 6 katajanmarjaa jotka on hienonnettu huhmareessa ota kattila pois liedeltä vartiksi kiehauta uudestaa ja kaada siivilöiden seos 200 g ruohitun valkosuklaan päälle (pari vihreää candy mellts nappia) lisäksi pari lusikallista voita. Seikoittele tasaiseksi jäähdytä ja täytä kuoret lisäillen sekaan kuivattuja karpaloita, sulje kuoret suklaalla.


 

3 Xantetryffelit

225 g tummaa suklaata

½ vanilijatanko

1 dl vispikermaa

1 dl xantelikööriä

40 g hunajaa

50g voita

Pilko suklaa ja sulata hitaasti. Yhdistä kerma, vanijlija ja hunaja kiehauta . Seikota se siivilöiden sulan suklaan joukkoon kolmannes kerrallaan. Kun seos on jäähtynyt noin 35 asteiseksi sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi, sekoita tasaiseksi sauvasekoittemella. Anna jähmettyä jääkaapissa 3 tuntia, pursota massa sopivan kokoiseksi palloiksi ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön. Pöyritä palloiksi kaakaojuheessa.