Mä taas yritin koittaa tehdä hapanleipää niiku ruisleipää, vettä ja ruisjauhoja yön yli käyminen ja lisää jauhoja vettä ym. Eihän se taikina ruvennut nousemaan ei kai muutakaan mutta kun oli tuo vohvelirauta sopivasti pöydällä niin aattelin että mitä jottei, kokeilen. Lisäsin taikinaan ihan pikkusen vehnäjauhoja ja vettä niin että se oli laihaa puuroa tai paksua velliä sekä ripauksen leivinjauhetta. Arvatkaa onko meillä nyt ihana ruisleivän tuoksu ja lämpimänä makukin on ihan ok, mutta laitappa päälle voita kun on noin syvät koloset... Mitä kauemmin paisto sen paremman makuisia niistä tuli.(Nää olisi ollut varmaan hyvä laittaa vielä joksikin aikaa uuniin kypsymään.) Toisaalta näistähän voisi tehdä niitä oliko ne sultsinoita kun paistetaan ensin kuori ja sitten taitetaan sisään riisipuuroa ? Kuinkahan hyviä nää oliskaa oikeasta hapanleipätaikinasta tehtynä ?

hapanleipä kokeilu Vl