. . . vuonna 85 kauan on aikaa siis . . .
Tässäpä luvattu suklaakaun ohje:

Pehmoisen tumma suklaakakkupohja:
2 1/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vanilijasokeria
1 munaa
1 dl maitoa
1/2 dl öljyä
1 1/4 dl vahvaa vastakeitettyä KUUMAA kahvia

Mittaa ja sihtaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita yhteen vispilällä. Lisää maito, öljy ja munat ja sekoita vispilällä pari minuuttiaa. Lisää kuuma kahvi ja sekoita varovasti. Valmis tainina on juokseva, suorastaan vetinen mutta se kuuluu asiaan. Kaada taikina voideltuu ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista uunissa 175 C 30-45 minuuttia uunista riippuen .

Tumma suklaamousse:
4 dl vispikermaa
200g tummaa suklaata
2 munan keltuaista
1 dl sokeria
1 dl maitoa 
1 kpl liivatelehti

Pinnalle

100g suklaata esim maito

½ dl kermaa

Pistä keltuaiset kattilaan, lisää sokeri ja maito. Lämmitä sekoitellen kunnes seos sakeutuu ja ota kattila pois lämmöltä sekä lisää liotettu liivatelehti. Lisää suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut, viilennä noin huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma.

Kostuta JÄÄHTYNYT kakkupohja vanilijamaidolla tarvittaessa , lisää mousse. Kieheuta kerma ja lisää ruohittu suklaa ,anna jäähtyä ja kaada

moussen päälle , voit jättää kuorrutuksen pois. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

 

Ohje mukaeltu leivontafoorumin valkoinenkakku haasteesta ;http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=53&t=939

Suklaakakun makuparina oli hyydytetty kermainen vadelmakakku josta jäi kuva ottamatta. Täytteessä oli kermaa, jukurttia, marenkivaahtoa sekä vadelmia ( marjat myös päällä)