Kakussa Valion valkosuklaa-limerahkaa jonka makua korostin sisäkerroksessa paahdetulla valkosuklaalla ja pääli kerroksessa limen mehulla- ja kuorella, punaisen raidan sain itsetehdyllä mansikka-limehillolla
Valkosuklaa-limekakku
kakkupohja;
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 limen kuori
2 limen mehu
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lopuksi limen kuori ja mehu. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Jäähdytä kakku, pienennä (jos halua), halkaise kakku.
Vuoraa vuoka kelmulla aseta alin kerros vuokaan ja sivele pinnalle hilloa, minulla oli oma tekemää mansikka-limehilloa.
Täyte;
2 prk valkosuklaa-lime rahkaa
4 dl vispikermaa
1 lime + kuori
4 kpl liivatelehtiä
100 g valkosuklaata
sokeria
vanilijasokeria
(tarvittaessa maitoa kakun kostutukseen)
Paahda valkosuklaa uunissa ja paloittele.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahkat ja liivate.
Ota eroon noin neljännes, lisää paahdettu valkosuklaa ja mausta sokereilla. Täytä kakku ja laita ylin kerros päälle. Mausta loppu rahka seos limellä ja sokereilla. Ota vajaa neljännes eroon ja värjää vihreäksi sekä sekoita huonosti valkoisen joukkoon ja kumoa kakun päällä ja anna hyytyä kylmässä.
Täyte 2;
2 dl vispikermaa
2 rkl tuorejuustoa
sokeria
vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto, mausta ja pursota.
Koriste;
valkosuklaata
sulata valkosuklaa ja pursota viivoja voideltulle leivinpaperille, paina paperi varovasti kakun reunaan ja laita kakku kylmään, kun suklaa on jähmettynyt poista paperi.
Kommentit