Nyt olen kokeillut taas ruisleipää, hapanleivän juuri (ohje) oli neljä päivää 'kypsynyt'

Siis valmistin juuren ohjeen mukaan otin käyttöön siitä noin puolet (loppu pakkaseen) lisäsin siihen kädenlämpöistä vettä, ruokalusikallisen suolaa ja alustin siihen ruisjauhoja ehkä reilun kilon niin että taikina jäi aika pehmeäksi ja tarttui vielä käsiin. Jätin taikinan kohoamaan noin neljäksi tunniksi.

1878799.jpg

Taikina oli kohonnut noin kolmanneksen . Olikohan tässä se vaihe kun otetaan seuraavaan kertaan juurta jemmaan ? Kohonneen taikinan vaivasin uudestaan ja muotoilin pellille nousemaan. Kohotin leipiä tunnin olisi ehkä voinut olla kauemminkin. Paistoin noin 200 asteisessa uunissa vajaan tunnin.

1878801.jpg

Maku oli nyt ekaa kertaa lähempänä hapanleivän kuin pelkän ruisleivän makua. Joten nyt EHKÄ saan tästä kohta oman makuisen juuren vai pitäisikö sanoa ruisleivän . PS mä pääsen ens sunnuntaina haastatteluun Radio Voimaan blogistani  =>