No nyt mä tiedän mihin voi käyttää keltuaisia nimittäin tähän. Tämän ohjeen otin ruokalan sivuilta mutta lyhykäisyydessään; keksimurupohja, keltuaisia, kondensoituamaitoa ja limen kuorta ja mehua....NAM
Siis ruokalan sivuilta ;
Ainekset

  • pohja:
  • 13Digestive keksiä
  • 100gsulatettua voita
  • täyte:
  • 5kananmunan keltuaista
  • 397gkondensoitua tiivistemaitoa (säilykepurkissa)
  • 1dllimetinmehua ( n. 4 limetin mehu)
  • 1rkllimetin kuorta raastettuna (n. 3 limettiä)
  • päällys:
  • limetin kuorta siivuina

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele lämmin seos tiiviisti irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen. Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa vielä 15 minuuttia. Ota jäähtymään. Kun piirakka on jäähtynyt nosta se jääkaapiin jähmettymään yön yli tai nosta se pakastimeen noin 3 tunniksi. Jos käytät pakastinta, muista ottaa piirakka ajoissa huoneenlämpöön, noin puolituntia ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua.