Voiko sanoa että macaron jos mantelin tilalla onkin kookos ?

Jos ei osaa tehdä nättejä macaronenja niin silloinhan ne jotakin muuta, tonttuja kenties ?

Toinen kokeilu ; tökkäsin pehmeän kultahelmen heti pursotettuun macaroniin jolloin se jäi siihen kiinni, paistoin uunissa ja kuten kuva kertoo ei kestänyt paistoa.

Olen tehnyt kookoksesta todella vähän koska se ei kuulu meidän perheen suosikkeihin mutta koska serkku tykkää kuulemma kookoksesta tein koe erän. Serkku tosin asuu kaukana eikä pääse maistamaan  mutta ajatuskin on tärkeä.

Ohje kopioitu  suoraan Mansikkamäeltä ja olen korjannut siihen tekemäni muutokset.

 

Macaron-leivokset

3 valkuaista

hyppysellinen suolaa

50 g hienoa sokeria

200 g tomusokeria

60 g kookoshiutaleita

1-3 tippaa punaviinietikkaa

elintarvikeväriä (tomu- tai pastaväri)

 

1. Sekoita kookos ja tomusokeri.

2. Valkuaiset ja suola vatkataan nopeutta pikkuhiljaa nostaen. Lisätään puolet hienosta sokerista ja punaviinietikka. Vatkaamista jatketaan 5 min, lisätään loput sokerista ja vatkataan kunnes vaahto on paksua.

3. Lisätään tomusokeri-kookosseos varovasti lastalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Varo liikaa sekoittamista, ettei vaahto lösähdä.

4. Pursota uunipellille, leivinpaperin päälle, pieniä ympyröitä (n. 2,5 cm). Jätä riittävä väli taikinatäplien väliin. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja jätä lepäämään tunniksi. Tämä on tärkeää, jotta pinnasta tulisi kaunis ja kiiltävä.

5. Paista 150 asteessa 12-15 min. Uunia ei saa avata paiston aikana. Varo paistamasta leivoksia liikaa.

6. Sulata 40g tummaa suklaata ja noin 30 g kookosrasvaa (ei sitä munkkirasvaa) keskenään mikrossa välillä sekoittaen, jäähdytä seos sopivan jähmeäksi täytä macaroni ja pidä hetki jääkaapissa jotta suklaa jähmettyy.