Elokuun leivontafoorumin haasteena oli sadonkorjuu.
Syksyinen tuorejuustopiirakka


Sadonkorjuu on jo kesää tummempia makuja, pakkaset alkavat jo olla täynnä satoa talveksi joten ei pidä unohtaa että kuivattaminen on varsin mukava tapa säilöä herkkuja.

Kuva



pohja;
100 g margariinia
2 rkl paahdettua kuivattua sipulia
3 rkl kuivattuja kanttarelleja
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
noin ½ dl kylmää vettä
½ tl kirveliä
ripaus currya
ripaus paprikajauhetta

-hienonna sipuli ja kanttarellit hienommaksi huhmareessa
-nypi rasva ja kuivat aineet keskenään ja lisää vesi
-taputtele taikina piirakka vuokaan ja paista + 200 5-10 min

täyte ;
1 prk Valion kolmen sipulin ruokakermaa
1 prk Valion maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kanamunia
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl mozzarella juustoraastetta
mustapippuria
(suolaa)
-sekoita täytteen aineet (puolet juustoraasteesta) keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle , ripoittele pinnalle loput juustoraasteesta , paista uunissa +175 noin 20 min

koristeet;
-laita hieman jäähtyneen piirakan päälle mieleinen tuoresalaatti esim tomaatti-sipulisalaatti
tomaattia
sipulia
mustapippuria, suolaa, sokeria
persilijaa

Kuva
Osallistujia 12 ja Pisteet: 1
*Mielenkiintoinen resepti kun perinteiset täyte ainekset on upotettu jo pohjaan. Positiivista myöskin kuivattujen ainesten käyttö, tätä voi tehdä muulloinkin kuin sesonki aikana.
*Kuulostaa todella herkulliselta
*Hauska idea käyttää kanttarellit pohjaan eikä täytteeseen!
*erikoisemman kuuloinen pohja -ja tämä menee kokeiluun ystäväporukalle!
*Kuivatut sipulit sekä kanttarellit pohjataikinassa ovat loisto idea!
*Pohja vaikuttaa erittäin hyvältä kanttareineen kaikkineen. Olisin kaivannut täytteeseenkin kasviksia. Tuoresalaattikin kyllä näyttää hyvältä.
kopio leivontafoorumista