Viime syksy ja talvi oli todella hiiri/myyrärikas. Möksältä oli syöty vaikka mitä kasveja ja eniten harmitti minun 12 vuotta vanha viiniköynnös joka oli syöty ihan kokonaan. Toivo jälleen palasi sillä olin istuttanut sen tosi syvään ja joka syksy lisännyt turvetta talvisuojaksi ja keväällä lisännyt päälle multaa.

Nyt juhannuksen aikaan uusia versoja on noussut maan pinnalle. Tänä vuonna jää kyllä viininlehtikääryleet tekemättä mutta onneksi uusi köynnös on tulossa.

Olen tosin saanut juurrutettua toisen taimen joka on ollut jo kolmatta vuotta kasvihuoneessa se kukoistaa tänä vuonna aivan loistavasti, se kukki hyvin ja on täynnä rypäletertun alkuja. Olisikohan lämmöstä johtuva ettei kasvihuoneessa ole niin paljoa lehtiä kuin avomaalla.

EDIT 10.7.

EDIT 30.8. rypäleet ovat jo aika makeita mutta siemenet ovat vielä vaaleita. Tertut ovat harvempia kun aikaisemmin avomaalla kasvaneet. Avomaan viiniköynös on hyvin pyrähtänyt kasvamaan ja tein jo viininlehtikääryleitä vaikka näin syksyset lehdet ovat karkean suonikkaita.

Satoa tuli kymmenisen litraa ja ehtivät kypsyä syötävän makeiksi siis ei viiniä tänä vuonna .