Valoa ja vappua kohti, valmistin helpon uunidonitsi taikinan korvaamalla piimän sahdilla. Valmiit donitsit kierittelin hienossa sokerissa jonka maustoin vanilijalla ja lakritsajauheella.

image.jpg

Sahtidonitsit uunissa
 12 kpl normaalikokoisella muffinipellillä
 
 
Aineet
0.5 dl öljyä
1.25 dl sahtia
1 kananmuna
1 dl sokeria 
0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
 
 
Lisäksi:
n. 50 g voisulaa
n. 1 dl sokeria
n. 1 tl lakritsajauhetta
 
Ohje:
Sekoita öljy, sahti, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa. 
 
Öljyä minimuffinipelti kevyesti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa koloihin reilu puoleenväliin asti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 8-10 min.  Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä. 
 
Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen parin sekunnin ajan. Laita donitsit ritilän päälle jäähtymään ihan hetkeksi. Pyörittele pallot lakritsa-sokerissa. 
 
Alkuperäinen ohje : suklaapossu.blogspot.fi