Valoa ja vappua kohti, valmistin helpon uunidonitsi taikinan korvaamalla piimän sahdilla. Valmiit donitsit kierittelin hienossa sokerissa jonka maustoin vanilijalla ja lakritsajauheella.
sunnuntai, 3. huhtikuu 2016
Sahti-lakritsa donitsit
Sahtidonitsit uunissa
12 kpl normaalikokoisella muffinipellillä
Aineet:
0.5 dl öljyä
1.25 dl sahtia
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
Lisäksi:
n. 50 g voisulaa
n. 1 dl sokeria
n. 1 tl lakritsajauhetta
Ohje:
Sekoita öljy, sahti, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.
Öljyä minimuffinipelti kevyesti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa koloihin reilu puoleenväliin asti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 8-10 min. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä.
Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen parin sekunnin ajan. Laita donitsit ritilän päälle jäähtymään ihan hetkeksi. Pyörittele pallot lakritsa-sokerissa.
Alkuperäinen ohje : suklaapossu.blogspot.fi
Kommentit