Oli ihan pakko leikkiä pullan tuoksuista äitiä ja leipoa jotakin herkkua vaikka olikin ihan arki päivä , samalla tuli tilaisuus käyttää SLY:n paketin tarpeita (muffinssivuokia ja rusina-pähkinäsekotusta).
Porkkanakakku taikina ( ohjeen taikina määrä riitti juuri sopivasti muffinssi vuoka pakettiin) Italian muffinssi vuokiin ja mikro-aalto-uuniin neljän minuutin odotus ja valmista (3 x mikro-uunillinen). Osaan taikinaan pilkoin sekaan pähkinä-rusina sekoitusta (nam) , sokerina tässä taikinassa käytin raakaruokosokeria . Päälle tuorejuusto-voi-vaniliini- tomusokerikuorrutetta.
Italian muffinssi vuoat ( minulle uusi tuttavuus) toimi tosi hyvin mikrossa koska ne pysyivät kuosissaan. Mikrossa kun paistelee makeita juttuja kannattaa muistaa että :
kakut eivät ruskistu joten ruskeat sokerit, kaakao, miksei väritkin ja kuorrutteet pelastavat tilannetta
minusta kananmunan maku tulee esille mutta mausteet peittävät sen
pinta paistuu huonosti joten pitää muistaa peittää leivinpaperilla tai mikrokuvulla tms kypsennyksen aikana, varo kuumia höyryjä !
kypsyminen jatkuu yhtä kauan 'pöydällä' kuin kakku oli mikrossa
jos paistaa liikaa niin kakku voi näyttää tosi hyvältä mutta onkin hiiltä sisältä
tietysti pitää muistaa ettei mikroon laita metallivuokia vaan lasia, silikonia, tms
mielestäni parhaiten onnistuvat sekoitetut taikinat ja suklaa saattaa palaa
mikrokakut on tosi nopea valmistaa kun sekoittaa vain taikinan ja paistaa vajaa kymmenen minuuttia siinä ajassa hyvä kun ehtii kahvit keittämään
(tulipas paljon sulkuja =>)
Kommentit