Minä , joka pidän MMF massasta, pääsin kokeilemaan Renshawn kukkamassaa, kiitos Confetin .

Paketin saavuttua sormet rupesivat syyhyämään kukkien tekoa vaikkakin edellisestä kerrasta on jonkin aikaan. Minulla oli myös vielä testaamatta kaksiosainen silikonimuotti, petunia.
Tietenkin ensin makutesti vaikkakin koristeitahan ei tarvitse syödä; maku oli hyvä mutta en laittaitaisi kakun pinnaksi johon sitä ei ole tarkoitettu ja luulen että sen laitto olisi siihen vaikeaa.
Väri oli kirkkaan valkoinen, helppo värjätä tosin väri vaaleni yllättävän paljon kuivuessaan
Massa ei tarttunut sormiin eikä alustaa kaulittaessa ei edes värjäämisen jälkeen. Massa oli myös elastinen joten se lähti helposti myös irti silikoni muotista eikä myöskään tarttunut leikkuriin.
Massa kuivui todella nopeasti joten ei kannata esim kaulia suurta määrää kerralla, tosin hieman kuivuneen massan sain käsissä notkistettua melko hyväksi.
Kuivuessaa kukat kestivät hyvin käsittelyn ja pysyivät ehjänä.
Myös päälle maalaaminen onnistui hyvin eikä pinta tahmaantunut. Kuivuneeseen kukkaan sai hyvän kiillon viina sipaisulla.
Säilytyksen ajaksi paketti pitää muistaa sulkea tiiviisti.

Testasin kukan tekemisen metalli- ja muovimuotilla, panoleikkurilla, silikonimuotilla sekä 'rullaamalla' ruusun.Käytin siis massaa valkoisen ja värjäsin itse Wiltonin pastaväreillä sekä myös maalasin päälle.

Olen ihastunut...nimittäin tähän petunia muottiin. Siis muotilla kukka ja sen jälkeen silikonimuottiin josta saa syvyyden ja 'suonikuviot'. Pikku vinnki tähän väliin kun leikatun palan laittaa silikoni muottiin kannattaa sitä hieman sormella painaa alas päin jotta keskusta ei mene puhkin kun puristaa sitä muotin yläosalla. Tein punaset kukkaset niin että yhdistin valkoisen ja punaisen massa kaulimalla ja ne tarttuivat todella hyvin. Tein kukan kannan pienellä tähtikukka painoleikkurilla ja puristin siihen oikean syvyyden petunian silikonilla. Kukkamassa kuivui todella hyvin sanoisinko että vajaassa puolessa tunnissa kukan pystyi ottamaan pois alustastaan tasaselle kuivumaan. Kuiviin valkoisten kukkien keskustaan tipautin ison pisaran sinistä väri jotta sain sen leviämään ja kukka kesti sen hyvin särkymättä ja kuivuikin ihan kohtuu ajassa.

Päivänkakkaran tein silikonimuotilla sekä muovileikkurilla kooten , osien liimaamiseen käyvin viinaa, ehkä liima olisi ollut parempi. Mansikan kukat tein kukka painoleikkurilla ja kannat tähtikukka painoleikkurilla, Kuviin lennähtäneet kärpänen ja perhonen on tehty silikonimuotilla.

Tein myös ison kukkasen painoleikkurilla kooten sen kerros kerrallaan, Massa kuivui nopeasti joten odotus aika oli lyhyt jolloin sai laittaa seuraavan kerroksen liimaamiseen käytin taas viina.Se osa mikä oli foliota vasten kuivui hitaamin  joten kukkaa kannattaa siirtää foliossa kuivumisen aikana. Maalasin valmiin kukan. Rullatavaan ruusuun massa ei ollut mitenkään parasta nopean kuivusen vuoksi toki se toimi jos nauhasta ei kaulinut liian ohutta.

RENSHAW KUKKA- JA MUOTOILUMASSA ON ERINOMAISTA KORISTEIDEN TEKOON, SUOSITTELEN.


..ja kaksi osainen silikonimuotti heart