Rosetit ovat öljyssä rosettiraudan avulla kypsennettyjä vappuherkkuja. Rosettien nimi tulee niiden perinteisestä ruusumaisesta kuviosta. Myös uusia muotoja on tullut viime aikoina mukaan, esimerkiksi perhoskuvio.

resepti

1 kananmuna

1 tl sokeria

1 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

paistamiseen öljyä sekä (tomu) sokeria viimeistelyyn

Sekoita taikinanaineet keskenään, Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan.Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa,Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea. Viimeistele kierttämällä sokerissa tai sihtaa päälle tomusokeria.

1240669529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään olisi ollut hyvä päivä pestä ikkunat tai vaihtaa talvirenkaat tai huoltaa fillarit tai paistaa rosetteja ja maistaa simaa =oD