Limoncello on sitruunalikööri, jota tuotetaan eteläisessä Italiassa erityisesti Napolinlahden ja Amalfin rannikolla mutta myös Sisiliassa ja Sardiniassa. Limoncello tehdään sitruunasta, sokerista, alkoholista ja vedestä. Se tarjoillaan yleensä kylmänä pienistä laseista ruoan jälkeen. Perinteisesti keltaisen liköörin pohjalta on tehty erilaisia muunnoksia.

Eräs alkuperäinen resepti juoman valmistamiseksi kuuluu seuraavasti: Kymmenen - viidentoista paksukuorisen sitruunan puhdistetut kuoret liotetaan huoneenlämmössä litrassa kirkasta viinaa (esimerkiksi vodkaa) vähintään kaksi viikkoa. Tämän jälkeen kuumennetaan kaksi litraa vettä kiehuvaksi ja sulatetaan siihen 800 grammaa sokeria. Sokeriseoksen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sitruunankuoriuute suodatetaan kirkkaaksi ja sekoitetaan yhteen sokeriseoksen kanssa. Valmis Limoncello pullotetaan sopiviin annospulloihin ja pannaan jääkaappiin kypsymään. Mitä pidempi säilytysaika, sitä hienostuneempi maku. Juoma tarjoillaan aina hyvin jäähdytettynä. Sopii hyvin esimerkiksi digestiiviksi eli aterian päätteeksi tarjottavaksi juomaksi.lähde wikipedia

Minun limocello on hiukka kalpeaa olisi kai pitänyt olla enemmän sitruuna mutta kyllä se kuitenkin maistuu juomassa. Halusin tehdä myön keksejä sen seuraksi. Biscotti della nonnat olivat melko typerän makuisia vaikkakin laitoin niihin mausteeksi sitruunan kuorta. Olihan niitä kiva tehdä raviolimuotilla.
Yhdessä nämä oli ihan syötävää varsinkin piparin dippasi likööriin ja jos olisi maistellut enemmän maku olisi varmasti parantunut tai ainekin niiden syöminen olisi muuttunut hauskaksi.....