Vaikkakin olen ollut kiireinenetten ole ehtinyt kuin lukemaan SLYtä saamia ohjeita niin ruusuvesi houkutteli kokeilemaan omaa ohjetta nimittäin vaahtokarkkeja.

Vaahtokarkkeja ruusuvedellä ja vanilijalla maustettuna, värjäsin massan liilaksi ja tomusokerin punaiseksi. Ruusun tuoksu ja maku on haihtuvaista ja jotta ne säilyisivät pitäisi nämä sulkea purkkiin mutta kun me tykätään rapeista vaahtiksista.

Taustalla näkyy pari sahtivaahtokarkkeja jotka taitavat olla ainoat maltaisenkeittiön kuvatut tuotteet ,muut katosivat parempiin suihin ilman kuvia...
Ohje suoraan muokattuna Marlin mustikkaglögivaahtokarkit.


 

Ruusuvaahtokarkit (annoksesta tulee n. 40 kpl)

 

1

dl

vettä

5

dl

sokeria

1

dl

vettä

   

liivatteiden liuottamiseen

4

tl

liivatejauhetta (tai 8 kpl liivatelehteä +

   

kylmää vettä liivatelehtien pehmittämiseen)

 

 

elintarvikeväriä, ruusuvettä

2

kpl

kananmunan valkuaista


 

vaahtokarkkien pinnalle:

 

1

dl

tomusokeria(elintarvikeväriä)

1

dl

maissitärkkelystä


 

Mittaa 1 dl vesi ja sokeri kattilaan, keitä seosta noin viisi minuuttia. Mittaa seoksen lämpötila: sen pitäisi olla noin 125 °C. Ellei käytössäsi ole lämpömittaria, voi liemen kuumuutta arvioida kallistamalla kattilaa: riittävästi tiivistynyt liuos on raskasliikkeinen ja valuu hitaasti kattilassa.

Mittaa 1 dl vesi ja liivatejauhe mikroaaltouunin kestävään astiaan tai pieneen kasariin. Kuumenna seosta niin, että liivate liukenee vesi. Lisää liivateliemeen elintarvikeväriä. Ole varovainen elintarvikeväriä käyttäessäsi: lisää väriä lusikalla vähän kerrassaan, ei suoraan väriainepullosta. Lisää väriä kunnes vaahtokarkkimassa on mieleistäsi.

Vaahdota suuressa kulhossa kananmunan valkuaiset. Lisää lämmin liivateliemi jatkuvasti vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista ja kaada seuraavaksi joukkoon kuuma sokeriliemi ja ruusuvesi makusi mukaan. Vatkaa vielä noin viisi minuuttia, jolloin vaahto muuttuu kiiltäväksi ja sitkeämmäksi.

Ripottele leivinpaperilla vuorattuun vuokaan noin puolet keskenään sekoitetuista tomusokerista ja maissitärkkelyksestä. Levitä vaahtokarkkimassa vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Ripota loput tomusokeriseoksesta vaahtokarkkilevyn päälle. Jätä karkkilevy vetäytymään muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön.

Leikkaa vaahtokarkkilevystä saksilla kuutioita. Pyöräytä ne vielä tomusokerissa ( jonka voit värjätä jauhemaisilla väreillä; pieni määrä väriä sitten vain sekoittelua ja lopuksi siivilöinti)ja pakkaa lahjalaatikkoon tai -pussiin.