Yrttitarhassa mintut rehottaa ja vastaan tuli ohje jossa on taikinassa ja kuorrutteessa tuoretta minttua joten kokeilemaan.
MINTTUKAKKU
Pohja:
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl öljyä tai voisulaa
1 dl tuoretta minttua
2 tl vaniliinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
3 dl esim karviaishilloa
1 rkl omenamehua
1 rkl silputtua minttua
kuorrutus:
1 dl minttua
2 dl tomusokeria
200 g rahkaa, tuorejuustoa, tai jukurttia
tilkka öljyä (ja väriä)
Ohja:
Vatkaa munat ja sokeri lisää rasva, silputtu minttu ja jauhot.
Paista jauhotetussa vuoassa +175 astetta noin 45 min.
Sekoita täytteen aineet ja laita se halkaistun jäähtyneen kakun väliin.
Sekoita kuorrutteen aineet, minttu silputtuna, ja kuorruta.Tilkka öljyä antaa kuorrutteelle kiiltoa. Anna levätä hetki kylmässä.
Voit jättää kakun täyttämättä ja kuorruttaa sen tomusokeri-minttu-vesi seoksella.
On maku asia soseuttaako mintun vai leikkaako sen silpuksi.
Minttu raikastaa suun sekä rauhoittaa vatsaa ja edistää ruoan sulatusta. Siis erinomaista aterian päätyttyä .Sen ominaiksuuksiin kuuluu vielä että se herättää ruokahalua sekä viilentää ja desinfioi.
Kommentit