Löysin ohjeen ohjeen Sugarcraft-kirjasta, sokerimassa josta tehdään kai etupäässä syötäviä koristeita. Olen nähnyt myös sitä jossain nettikaupassa myytävänä valmiina.
225 g tomusokeria
15 ml traganttikumia (gum tragacanth*)
5 ml glukoosia
30 ml kylmää vettä
Kaikki aineet sekoitetaan hyvin keskenään ja annetaan levätä 12 tuntia huoneenlämmössä.'Venyttele' ennen käyttöä.Säilytetään pakastettuna.
Mielestäni nopeasti kuivuva sokerimassa, lisäsin tipan glyserolia joka ehkä hiukan antoi siihen lisää työskentely aikaa.
*traganttikumin ( saadaan puusta ?)määrityksestä löysin ominaisuudet;
imevät runsaasti vettä (=hydro) -> viskositeetti kasvaa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
sokerin kristallisoitumisen kontrolli
suojaavat/stabiloivat emulsioita erityistuntu suussa: 'kumimaisuus'
siis jonkinlainen'liivate' löysin sitä nettikaupasta ja pitihän sitä kokeilla
Kommentit