Löysin ohjeen ohjeen Sugarcraft-kirjasta, sokerimassa josta tehdään kai etupäässä syötäviä koristeita. Olen nähnyt myös sitä jossain nettikaupassa myytävänä valmiina.

225 g tomusokeria

15 ml traganttikumia (gum tragacanth*)

5 ml glukoosia

30 ml kylmää vettä

Kaikki aineet sekoitetaan hyvin keskenään ja annetaan levätä 12 tuntia huoneenlämmössä.'Venyttele' ennen käyttöä.Säilytetään pakastettuna.

Mielestäni nopeasti kuivuva sokerimassa, lisäsin tipan glyserolia joka ehkä hiukan antoi siihen lisää työskentely aikaa.

*traganttikumin ( saadaan puusta ?)määrityksestä löysin ominaisuudet;

imevät runsaasti vettä (=hydro) -> viskositeetti kasvaa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

sokerin kristallisoitumisen kontrolli

suojaavat/stabiloivat emulsioita erityistuntu suussa: 'kumimaisuus'

siis jonkinlainen'liivate' löysin sitä nettikaupasta ja pitihän sitä kokeilla