Amerikkalaisissa ja Englantilaisissa kakkukirjoissa kakkupohjat ovat kuin meidän kuivakakkuja. Joskus niissä on myös hedelmiä ja pähkinöitä niin kuin meillä jouluna. Siispä päätin kokeilla jotakin sen tyyppistä pohjaa seuraavaan projektiini. Kirjaampa ohjeen jo ylös jospa se vaikka maistuisi hyvälle kun ohjeessa on niin paljoa myös mutua että muuten varmasti unohdan sen.

1240852151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kakun koko noin 20x20x7 cm

220 g margariinia

220 g sokeria

220g vehnäjauhoja

4 iso kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniliisokeria

250 g valkosuklaa/jukurtti cashewpähkinää rouhittuna

100 g kuivattuja mansikan paloja

250 g kuivattuja papajan paloja

1 dl marjaviinaa

  • liota mansikoita ja papajaa viinassa
  • vatkaa rasva, sokeri ja lopuksi munat
  • lisää kuivat aineet sekä marja, hedelmä ja pähkinä
  • paista 150 astetta korppujauhotetussa vuoassa melkein pari tuntia ( vuoan leivinpaperilla heti kun laitoin uuniin)
  • tämä kakku kai paranee jos se saa makuuntua jääkaappissa useita päiviä
  • valmiin kakun voi kostuttaa keittämällä puoliksi kokoon 2 dl appelsiinimehua sekä ½ dl sokeria