Meistä nuorempaa pitää jokus hemmotella marengilla. Tällä kertaa kaksi makua, vinkin löysin täältä, sitruunamarenki taisi tosin tulla ihan omasta päästä.

Suklaamarengit

2 kananmunan valkuaista

0,75 dl siro sokeria

rivi talous suklaata

Lämmitä kulhossa vesihauteessa sokeria rauhallisesti sekoitellen niin kuumaksi että se polttaa sormea mutta älä kypsennä. Vatkaa koneella kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa huonosti sekoittaen, kuvata marengit uunissa noin 100 astetta noin puolitoista tuntia koosta riippuen. (Värjäsin tämän massan vaaleanpunaiseksi muttei sitä oikein huomaa koska suklaa värjäsi sen tummaksi.)

Sitruunamarenki

Sama ohje kuin yllä paitsi suklaa , korvaa se 8 nappia candy meltsiä ja lisää vatkauksen puolessa välissä 1,5 rkl esim Caipirinha drink miksiä mausteeksi.