Jottei nuuttipukki veisi joulusahdin loppuja leivoin siitä peltileivän saaristolaisleivän tapaan.

     Lämpimäisenä maku oli aivan kohdallaan mutta vanhetessaan tämän pitäisi parantua.

Kirjaanpa oiken reseptin ylös, siis tässä :

 'Nuuttipukin' peltileipä
 

1 l Sahdin loppuja

50 g hiivaa

3 dl siirappia

3 dl kaljamaltaita

2 dl mämmimallasta

1 dl kaurahiutaleita

3 dl ruisleipä-ainesta

1 rkl reilu suolaa

10 dl vehnäjauhoja

 

 

Sekoita aineet lämmitettyyn sahtiin, 
kumoa leivinpaperoidulle uunipellille.
 Kohota 1.5 tuntia lämpimässä . 
Paista + 175 astetta 1,5 tuntia , 
sivele tunnin kuluttua leipä reilulla kädellä siirappivedellä 
ja jatka paistamista loppu puoli tuntia . 
Jäähdytä liinan alla. 
Leipä on parhaimmillaan parin päivän päästä.