Jottei nuuttipukki veisi joulusahdin loppuja leivoin siitä peltileivän saaristolaisleivän tapaan.
Lämpimäisenä maku oli aivan kohdallaan mutta vanhetessaan tämän pitäisi parantua.
Kirjaanpa oiken reseptin ylös, siis tässä :
'Nuuttipukin' peltileipä
1 l Sahdin loppuja
50 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
2 dl mämmimallasta
1 dl kaurahiutaleita
3 dl ruisleipä-ainesta
1 rkl reilu suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Sekoita aineet lämmitettyyn sahtiin,
kumoa leivinpaperoidulle uunipellille.
Kohota 1.5 tuntia lämpimässä .
Paista + 175 astetta 1,5 tuntia ,
sivele tunnin kuluttua leipä reilulla kädellä siirappivedellä
ja jatka paistamista loppu puoli tuntia .
Jäähdytä liinan alla.
Leipä on parhaimmillaan parin päivän päästä.
Kommentit