Suklaamuiskut
18 minikokoista

Todella suklainen murokuppi joka sopii mainiosti jälkiruoaksi kahvin kera. Täytteenä on appelsiinisuklaachantilly joten mainio maidoton vaihto-ehto. Tähän vuoden aikaan sopisi tietenkin kevyet ja marjaisat herkun mutta kukapa estää laittamasta vaikkapa kirsikan tai mansikan koristeeksi ?
Kuva

Suklaakuppi
100 g voita
2 rkl sokeria
1 rkl kaakojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 kpl keltuaista
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri, lisää jauhot sekä lopuksi keltuainen. Painele taikina voideltuihin vuokiin ja anna levätä kylmässä hetki. Paista + 175 astetta 10-15 min. Jäähdytä ja irrota murokupit vuoasta.
Laita kupin pohjalle hieman appelsiinimarmeladia.

Appelsiinisuklaachantilly
100 g appelsiinisuklaata, suklaapitoisuus 70 %
1 dl appelsiinimehua, ei tuoremehua

Laita suklaa ja mehu kattilaan sekoita kunnes suklaa on sulanut. Siirrä seos kulhoon ja kuhlo jääveteen ja vatkaa seosta kunnes se on kermavaahtomaista ehkä hieman löysää .Täytä kupit välittömästi, koristele.
Jos chantilly jähmetty, tuli kokkareista tai tapahtui jotakin muuta ei hätää kuumenna seos uudelleen ja sitten vain kylmään vatkautumaan.
Kuva

(feta)Juustopiiras
Makumuisto Kreikasta toteutus omalla tavalla :)
Kuva

Täyte
100 g fetajuustoa
100 g tuorejuustoa
1 kpl valkuinen
1 rkl perunajauhoja
(ripaus suolaa ja pippuria)

Murenna fetajuusto ja yhdistä aineet huolellisesti sekoittaen.

Kuori
150 g filotaikinaa
50 g sulatettua voita

Sulata filotaikina ja avaa se . Voitele taikina levyt voilla ja 'pinoa' ne päällekäin, puolita taikina ja saat näin kaksi suorakaiteen muotoista taikinaa. Laita täyte pitkälle sivulle ja rullaa pöyköksi, aseta taikinat spiraaliin tai muuhun haluamaasi muotoon, voitele pinta voilla + 200 astetta noin 20 min uunista riippuen.

Osallistujia 15 sain 2 pistettä, suora kopio leivontafoorumista