Tämän kuun leivontafoorumin haaste on parhain hampurilainen ja vastasin haasteeseen syksyisellä versiolla.


Suuren suuri hampurilainen metsästäjän mieleen.Teemana oli kyllä parhain hampurilainen muttei onneksi oltu määritelty kenen suuhun ,siis tie metsästäjän sydämeen käy vatsan kautta

4  hampurilaista  tosi nälkäiselle.

 

SAHTISÄMPYLÄ

 

2 dl sahtia

2 rkl hunajaa

ripaus  suolaa

2 rkl voita

2 rkl paahdettua sipulia

vehnäjauhoja

 

Lämmitä sahtia ja vaivaa aineista kimmoisa pehmeä taikina, lisää paahdettu sipuli vasta lopussa. Muotoile 4 sämpylää ja anna kohota lämpimässä paikassa kahdesta kolmeen tuntia. Sahdissa on niin vähän hiivaa että se tarvitsee pitkän kohoamisajan. Paista uunissa + 175° noin 30 min , laita uunin pohjalle vesikippo. Jos valmistat sämpylät edellisenä päivänä ,ennen käyttöä paahda .

 

HIRVIPHVI

 

500 g hyvää hirvenlihaa karkeaksi jauhettuna

2 kpl kananmunaa

2 rkl vettä

2 rkl korppujauhoja

2 rkl paahdettua sipulia

suolaa

ruohittua mustapippuria

öljyä ja rosmariinia paistamiseen.

 

Vaivaa aineista pihvitaikina ja muotoile 4 paksua pihvi. Paista pannulla rosmariiniöljyssä pihveihin kaunis väri ja laita lopuksi uuniin kypsymään.

 

AIOLI

 

1 kpl kananmuna

½ dl rypsiöljyä

2 rkl oliiviöljyä

maun mukaan tuoretta valkosipulia, suolaa, sokeria, omenaviinietikkaa ja mustapippuria.

 

Laita kananmuna ja mausteet kulhoon sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää öljy kolmessa erässä.

 

Lisäksi voissa paistettuja suppilovahveroita, maustekurkkua,raakaa punasipulia, salaattia ja tomaatteja.

 

Kokoa hampurilainen tarjoile .

Sijoittuminen leivontafuurumin haasteessa toi näin mukavan palkonnon
Kiitos VAN HOUTEN !